Ontdek onze prachtige regio

Ontdek onze prachtige regio in de zomer of in de winter

Dankzij ons perfect gelegen hotel zullen de natuurhouders te voet of met de fiets in de Hoge Venen, alsook in de nabije bossen dankzij de talloze bewegwijzerde wandelroutes kunnen wandelen.

De autosport liefhebbers worden niet achtergelaten: ons hotel ligt 5 minuten ver van het Spa-Francorchamps circuit. Veel prestigieuze wedstrijden vinden er plaats, zoals Formule 1 wedstrijden, of de 24 Uren, maar ook veel meer.

Het hotel ligt dichtbij talloze bezienswaardigheden zoals de Stavelot Abdij, het Bérinzenne domein, de Spa thermen, Het Reinhardstein Kasteel, het Signaal van Botrange, en veel anderen

Nature

De Blauwe Ardennen en het natuurdomein van de Hoge Venen

Ons hotel ligt in het hart van de Blauwe Ardennen en aan de grens van het Hoge Venen-Eifel natuurdomein.

De blauwe Ardennen doet zijn naam eer aangezien water door de hele regio stroomt. Veel wandeltochten hebben het hotel als startpunt. Verschillende tochten kringelen rond rivieren en waterpunten. Bovendien, als sneeuw onze regio bedekt, krijgen onze gasten de gelegenheid aan langlauf te doen uit het dorp zelf.

Het Venen-Eifel Natuurdomein is een van de belangrijkste bezienswaardigheden van onze streek. Het domein biedt steeds veranderende en adembenemende uitzichten variërend.

Ontdek de tochten

Cultuur

De abdij van Stavelot

De Stavelot abdij is een Oud Benedictijns klooster die in 651 werd opgericht. Het monument is als uitzonderlijk erfgoed van Wallonië geklasseerd. De site is een van de belangrijkste culturele bezienswaardigheden van onze regio en ligt 10 minuten ver van het hotel

De abdij bestaat uit 3 musea:

  • Historische museum van het Stavelot-Malmedy prinsdom
  • Museum van het Spa circuit
  • Museum van de dichter Guillaume Apollinaire.

Verschillende tentoonstellingen en culturele evenementen vinden in de abdij plaats.

Ontdek de abdij

Motorsporten

Circuit Spa-Francorchamps

Ons hotel ligt 6 km ver van het mooiste circuit van de wereld, en is daarom de perfecte plek voor de auto-fans. Verschillende prestigieuze wedstrijden vinden op zijn legendarische tracé plaats: de Formule 1 GP, Endurance World Championship, de 24 uren van Spa, de 25 H VW Fun Cup, de 24H 2CV, alsook historische wedstrijden, namelijk de Summer Classic en de Spa Six Hours.

Het circuit biedt ook pistedopen en een buitenste kartingcircuit. Gegarandeerde sensaties!

Ontdek

Relaxatie

De thermen van Spa

De thermen liggen in het hart van het natuurdomein van de Venen en bedienen een uitrusting van de beste kwaliteit die ontspannende thermale zorgen en plezier verzekert: baden van natuurlijke minerale water uit de Clémentine bron (32°), sauna’s, waterspellen, aquagymlessen, relaxatieruimtes, …Gun jezelf een ontspannend moment en geniet van de weldaden van het water!

Ontdek

Tochten en wandelingen

Het meer van Warfaaz

Het hotel ligt 10 minuten ver van het meer van Warfaaz. Het laatstgenoemde is de ideale plek om met je familie te ontdekken: volg de padden rond het meer, en geniet van een verwikkende drank of gerecht in een van de cafés of restaurants rond het meer.

Ontdek

Tochten en wandelingen

Het Berinzenne Domein

Ontdek het Berinzenne Domein! Geniet van een aangename wandeling door de beschaduwde lanen van het park, ontdek het panoramische en adembenemende uitzicht op de top van de uitkijktoren, en flaneer op de talloze padden van het domein.

Als u op zoek bent naar een binnenactiviteit, ontdek het bos- en watermuseum van het domein!

Ontdek

Cultuur

Meer van Robertville en het kasteel van Reinhardstein

Als u Robertville bezoekt, bent u nooit ver van een wandelpad. Naast de talloze bewegwijzerde wandelingen, ontdek ook het meer, en de twee delen van Grote Routepaden die het platteland doorkruizen.

Veel bospadden kunnen ontdekt worden. U kunt daar ongerepte plekken alsook voortdurende evoluerende landschappen verkennen.

U kunt ook het kasteel ontdekken. Geniet van een rondleiding alsook van allerlei activiteiten die in dit monument worden georganiseerd.

Het meer

Het kasteel

Tochten en wandelingen

Gileppe stuwdam

Het Gileppestuwdam is een prachtige plek waar u allerlei activiteiten kunt uitoefenen. Boomklimmen, fiets- en elektrische stepverhuur, wandelingen rond het meer,… U kan ook het dam met een gids bezoeken (enkel op reservatie).

Als u een pauze wil nemen, geniet van het panoramische uitzicht van het restaurant die het dam overhangt.

Ontdek

dierenpark

Forestia

Het Forestia dierenpark is dé perfecte plek voor een familie uitstapje. Het park telt 300 bosdieren (min of meer 30 soorten) in halve-vrijheid, over 44 hectares verspreid. Ontdek de 5km padden in je eigen tempo terwijl u van deze ongewone omgeving geniet.

Voor de meest avontuurlijke, bevat Forestia ook een avonturenpark met 11 banen en 2 kabelbanen.

Forestia

Ongewone activiteiten

De grotten van Remouchamps

De grotten van Remouchamps kunnen over een afstand van 800 meter te voet door spectaculaire kamers en galerijen ontdekt worden. De terugreis gebeurt met de boot over een afstand van 700 meter. Daardoor is het eigenlijk de grootste ondergrondse cruise van de wereld!

Ontdek

Bezoeken en advonturen

Coo: Watervallen, pretpark en spannende avonturen

Ontdek Coo, een dorpje dat bekend voor zijn natuurlijke watervallen is, de grootste in België. Het dorp is ook beroemd voor zijn pretpark die kinderen en volwassenen zal voldoen.

Voor diegene die op zoek naar spannende avonturen zijn, bieden twee bedrijven buitenactiviteiten: Adventure en Adrenaline. Of het nu met je familie of met je vrienden is, zullen ze in staat zijn een op maat formule te bieden.

het watervallen

Coo Adventure

Adrenaline events

Plopsa Coo

Your cart is empty.

0 in cart
Close